Leren zeilen bij Zeilschool Het Uitgeestermeer


Zeilen is echt gaaf! Wil jij kennismaken met deze toffe watersport en leren zeilen? Kom dan in de mei en zomervakantie van 2024 een zeilcursus volgen bij Zeilschool Het Uitgeestermeer! Of je nu kiest voor een cursus in de Kindervalk, Optimist, eenmans of tweemans Laser Pico of Polyvalk: wij zorgen dat jij een enorm leuke tijd op het water hebt. Onze enthousiaste, gecertificeerde instructeurs geven les aan kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt zelf kiezen of je alleen wilt zeilen of toch liever in groepsverband. Met je beste vriend of vriendin kan natuurlijk ook! Als jij aangeeft wat je wilt, dan regelen wij het. Wist je trouwens dat je bij Zeilschool Het Uitgeestermeer ook kunt leren windsurfen?

Veiligheid tijdens het zeilen vinden wij erg belangrijk. Daarom ben je verplicht om tijdens onze zeilcursussen een zwemvest te dragen. Die kun je gewoon bij ons lenen!

Zeilles voor de leeftijd vanaf 6 jaar

Zeilcursus Kindervalk

6 t/m 10 jaar

Leren zeilen is natuurlijk hartstikke leuk en ook een beetje spannend. Maar op onze Kindervalk voel jij je echt wel veilig! Samen met maximaal 4 leeftijdgenootjes en een instructeur ga je, natuurlijk in een zwemvest van de zeilschool, het Uitgeestermeer op. Hier maak je spelenderwijs kennis met de zeilsport. Het is helemaal niet erg als je jezelf liever vasthoudt aan de fok. Voor je inzet krijg je een echt zeilbrevet. Zo kun je laten zien dat jij begrijpt hoe je moet zeilen!

Direct inschrijven
Zeillessen voor jeugd in de leeftijd vanaf 8 jaar

Zeilcursus Optimist

7 t/m 12 jaar

De Optimist is een kleine eenmanszwaardboot, speciaal gebouwd voor de jeugd en gebruikt tijdens de wereldkampioenschappen. Zo wordt zeilen wel erg interessant! De instructeur geeft vanaf de begeleidingsboot en het vlot les aan een vloot van 6 Optimisten. Je leert ook alles over het op- en aftuigen van de zeilboot. Na het goed doorlopen van de zeilweek behaal jij het vorderingenstaat of zelfs het CWO-diploma Jeugdzeilen eenmans (Jz1) I. Volgend jaar kun je voor het volgende diploma gaan. Voor je het weet ben jij de nieuwe wereldkampioen!

Direct inschrijven
Leren zeilen in een super snelle Laser Pico

Zeilcursus Laser Pico Jeugd (TWEEMANS)

11 t/m 14 jaar

Wil je het jeugdzeilen met zijn tweeën leren? Dat kan tijdens de zeilcursus in de tweemans Laser Pico zeilboot! In een vloot van ongeveer 5 boten en een instructeur kunnen jullie leren zeilen met deze supersnelle boot. Je leert alles over het zeilen en op- en aftuigen van de boot. Zo word je in meerdere jaren opgeleid van beginner tot kampioen. Wil je samen zeilen, maar heb je geen maatje? Geen probleem! Wij zorgen dat je de cursus doorloopt met een leuk zeilmaatje. Tijdens deze cursus kun je het vorderingenstaat of de CWO-diploma’s Jeugdzeilen tweemans (Jz2) I t/m III halen. Zet hem op!

Direct inschrijven
Leren zeilen in een super snelle Laser Pico

Zeilcursus Laser Pico: Zwaardbootzeilen

13 t/m 18 jaar

Heb je met goed resultaat de beginners- en gevorderdencursus (CWO Jz1 I en II en/of Jz2 I en II) behaald? Dan kun jij de algemene zeiltechniek perfectioneren en kennismaken met wedstrijdzeilen tijdens de cursus eenmans of tweemans Zwaardbootzeilen op de snelle Laser Pico. Heb je nog geen CWO-diploma? Neem dan even contact met ons op om te overleggen of je alsnog aan de cursus kunt beginnen. Je volgt de cursus met ongeveer 4 andere zeilboten en een instructeur. Dat is tof! Na afloop kun je bij Zeilschool Het Uitgeestermeer de CWO-diploma’s Zwaardboot één en/of tweemans (Zb1/2) I t/m III halen. Jij bent echt goed bezig!

Direct inschrijven
Leren zeilen in de zomervakantie

Zeilcursus PolyValk

11 t/m 18 jaar

Ga jij liever met een groep het water op? Dan is de zeilcursus PolyValk wel wat voor jou! Tijdens de cursus kun je een week intensief oefenen op het Uitgeester- en Alkmaardermeer, onder toeziend oog van een ervaren en enthousiaste instructeur. Alle cursisten worden naar ervaring en leeftijd ingedeeld. Je zit met maximaal 4 cursisten en de instructeur in de boot. In meerdere jaren word je opgeleid van beginnend tot vergevorderd zeiler. Heb je de cursus goed doorlopen? Dan behaal je de vorderingenstaat of landelijke CWO-diploma’s Kielboot (Kb) I t/m III. Heel veel plezier!

Direct inschrijven
Leren zeilen in de zomervakantie

Instructeursopleiding

vanaf 16 jaar

Ga jij liever met een groep het water op? Dan is de zeilcursus PolyValk wel wat voor jou! Wil jij anderen graag leren zeilen? Dat kan na het doorlopen van onze instructeursopleiding! Wanneer je in één of meerdere disciplines een vorderingenstaat of CWO III-diploma hebt gehaald, kun je opgeleid worden tot CWO-zeilinstructeur (Zi-2, Zi-3, Zi-4). Om de opleiding af te kunnen ronden, is het van belang dat je het eigenvaardigheidsdiploma CWO IV haalt en de praktijkstage loopt. Pas jij in dit profiel, ben jij sportief, enthousiast en heb je verantwoordelijkheidsgevoel? Neem dan contact met ons op!

Tarieven zeilcursussen jeugd 2024


Swipe de tabel voor alle cursussen en prijzen
 KindervalkOptimistLaser Pico:
eenmans
Laser Pico:
tweemans
Polyvalk

Zaterdagcursus: 15, 22, 29 juni, 6 en 13juli (10.00-16.00)

€275 €275 €275 €275 €275

Week 18: 29 april t/m 3 mei

€310 €310 €310 €310 €310

Week 30: 22 juli t/m 26 juli

€345 €390 €410 €390 €375

Week 31: 29 juli t/m 2 augustus

€345 €390 €410 €390 €375

Week 32: 5 augustus t/m 9 augustus

€345 €390 €410 €390 €375

Week 33: 12 augustus t/m 16 augustus

€345 €390 €410 €390 €375

Week 34: 19 augustus t/m 23 augustus

€345 €390 €410 €390 €375

Week 35: 26 augustus t/m 30 augustus

€345 €390 €410 €390 €375

Extra informatie over de cursussen


Benodigdheden

Om goed te leren zeilen, moet je je ook goed voorbereiden! Cursisten zijn daarom verplicht om het zwemvest te dragen, dat door Zeilschool Het Uitgeestermeer wordt uitgedeeld. In sommige gevallen is het ook noodzakelijk om een wetsuit te dragen. Hier informeren wij je over. We vragen je verder om altijd de volgende benodigdheden mee te nemen naar de cursus:

  • Handdoek
  • Zonnebrand, pet en zonnebril met touwtje
  • Waterschoenen
  • Twee setjes droge kleding
  • Regenkleding
  • Korte sportbroek, die nat mag worden (alleen bij Laser Pico)
  • Eten voor in de pauze

Cursusduur

De zeillessen voor de jeugd vinden op verschillende momenten in het jaar plaats. In de meivakantie en in de zomervakantie kunnen weekcursussen gevolgd worden.

De weekcursussen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur. Voor de surfers is de dag van 10:00 uur tot 16:00 uur. De zaterdagcursussen beginnen om 10:00 uur en zijn afgelopen om 15:30 uur.

In het voorseizoen kun je de zeillessen op 5 opeenvolgende zaterdagen volgen. De zaterdagcursussen gaan van start wanneer het sportseizoen ten einde is. Zo kun je de zaterdagen sportief en actief invullen met een wel erg leuke hobby! En je hoeft je eigen sportles of wedstrijd niet af te zeggen. Twee vliegen in één klap dus!

CWO-certificering & HISWA

Zeilschool Het Uitgeestermeer is CWO-gecertificeerd. Zo kunnen wij de veiligheid en kwaliteit van onze zeilcursussen waarborgen. Onze instructeurs zijn gepassioneerd, jong en bovenal verantwoordelijk. Zij voldoen allemaal aan het diplomasysteem van Stichting CWO.

Ook zijn wij aangesloten bij de HISWA, zodat we alle watersporters de garantie kunnen geven van onbezorgd watersportplezier. Fun en veiligheid staan bij ons voorop, zodat we jong en oud op een gepassioneerde manier kunnen leren zeilen!

Cursisten aan het woord


Onze 3 oudste kinderen hebben een super gezellige een leerzame week gehad. Wat een enthousiaste jonge mensen! Fijn dat de kinderen zich zo welkom voelden bij dit team van instructeurs.
Laura Veldt

Video jeugd zeilcursussen