Zeilcursussen voor beginnners en gevorderden


Je bent nooit te oud om te leren! Zeilschool Het Uitgeestermeer introduceert jou op ontspannen wijze aan één van de mooiste watersporten die er bestaat: zeilen. Heb je nog geen ervaring en stap je voor het eerst op een PolyValk of Fox22? Of heb je wel al ervaring, maar wil je juist graag verder leren en specifieke CWO-diploma’s halen? Je bent hoe dan ook welkom bij Zeilschool Het Uitgeestermeer voor een beginners- of gevorderdencursus! Wij zorgen dat je de principes van zeilen aan het eind van de zeilcursus volwassenen goed beheerst. Gevorderde zeilers krijgen tijdens de zeilcursus volwassenen handvatten om hun techniek te perfectioneren. Ons gepassioneerde, jonge en enthousiaste team van gecertificeerde instructeurs delen met veel plezier hun kennis over zeilen met jou. Zeil je liever als duo? Ook dat is mogelijk bij Zeilschool Het Uitgeestermeer! Wil je eens iets anders proberen en overeind blijven staan op het water? Bekijk dan onze cursus windsurfen.

Zeilles volwassenen in Noord Holland

Zeilcursus PolyValk

Wil jij in je eentje of met een zeilmaatje zeilen? Kies dan voor de zeilcursus op de PolyValk! Je leert met maximaal 2 cursisten per boot op snelle en plezierige manier zeilen. Heb je geen zeilmaatje? Dat is geen enkel probleem! We koppelen je graag aan een enthousiaste medecursist met een vergelijkbaar zeilniveau. De lessen vinden op doordeweekse dagen of ’s avonds plaats. Je kunt zeilen op de momenten, die jou het beste uitkomen. We stemmen de data onderling met jou af!

Contact opnemen
Kajuit zeilboot lessen op het Uitgeestermeer

Zeilcursus Fox 22 kajuitzeilboot

Wil jij, naast goed leren zeilen, ook kunnen manoeuvreren met de motor van een kajuitzeilboot? Dan is de zeilcursus Fox22 voor jou bedoeld! Je kunt de cursus alleen of samen met een zeilmaatje volgen. Wanneer je graag in een duo wilt varen maar geen partner hebt, dan koppelen we je aan een medecursist met een vergelijkbaar zeilniveau. De momenten waarop je les krijgt, stemmen we met jou af op doordeweekse dagen of in de avond. Zo weet je zeker dat je de zeilcursus volledig kunt volgen!

Contact opnemen

Tarieven zeilcursussen volwassenen 2024


Swipe de tabel voor alle cursussen en prijzen
 PolyValkFox 22 kajuitzeilboot

5 x 2 uur zeilles

€300 p.p. €360 p.p.

Tweedaagse cursus

€320 p.p. €380 p.p.

Privézeilles

€65 per uur. €80 per uur

Dag privézeilles

€320 €380
     

Extra informatie over de cursussen


Benodigdheden

Veiligheid staat voorop. Cursisten zijn daarom verplicht om een zwemvest van Zeilschool Het Uitgeestermeer te dragen. Verder word je verzocht de volgende zaken mee te nemen naar de zeilcursus volwassenen:

  • Handdoek
  • Zonnebrand, pet en zonnebril met touwtje
  • Setje droge kleding
  • Regenkleding
  • Eten voor in de pauze

Cursusduur

De zeilcursussen voor volwassen worden gegeven van april tot en met oktober. Je hebt de keuze uit 5x2 uur zeilles, een tweedaagse cursus privézeilles of een dag privézeilles. Lessen vinden op doordeweekse dagen overdag of ’s avonds van 19.00 uur tot 21.00 uur plaats. De tweedaagse cursus vindt plaats op 2 dagen, doordeweeks of in het weekend, van 09.30 uur tot 17.00 uur. Voor de privélessen is de minimale lestijd 2 uur. Alle data worden in onderling overleg bepaald, zodat je kunt zeilen op tijdstippen die voor jou handig zijn! Wanneer Zeilschool Het Uitgeestermeer het weer niet geschikt vindt om les te geven, wordt de betreffende les op een samen afgestemde datum later ingehaald.

CWO-certificering & HISWA

Zeilschool Het Uitgeestermeer wordt jaarlijks met goed resultaat gekeurd door het CWO. Op die manier waarborgen wij de veiligheid en kwaliteit van onze zeilcursussen. Onze instructeurs zijn gepassioneerd, jong en bovenal verantwoordelijk. Zij voldoen allemaal aan het diplomasysteem van Stichting CWO. Ook zijn wij aangesloten bij de HISWA, zodat we alle watersporters de garantie kunnen geven van onbezorgd watersportplezier. Plezier en veiligheid staan bij ons voorop, zodat we jong en oud op leuke manier kennis kunnen laten maken met de watersport!

Cursisten aan het woord


“Onze ‘oudere jongeren’ hebben genoten van de tweedaagse zeilcursus met instructeurs Sander en Laura. Mooi geslaagd voor ons certificaat KB1!”
Willem de Smit